Soldier of Fortune: PaybackΟ σκληροτράχηλος κόσμος των μισθοφόρων στις οθόνες σας

 
 


Είδος: First Person Shooter (FPS)
Πλατφόρμα: PC, Xbox 360, PlayStation 3
Ανάπτυξη: Cauldron HQ
Εκδότης: Activision
Παίκτες: Single Player, Multiplayer
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 7/12/2007
Χώρα Προέλευσης: Σλοβακία
Προτεινόμενες Απαιτήσεις:
Λειτουργικό Σύστημα: Windows 7/8/10 (για την έκδοση του www.gog.com)
Επεξεργαστής: Intel Core 2 Duo 2.0GHz
Μνήμη: 1
GB RAM
Σκληρός δίσκος: 3.3
GΒ μη συμπιεσμένος ελεύθερος χώρος
Κάρτα γραφικών: 512
MB συμβατή με Direct X 9.0c με 3D επιταχυντή – ATI Radeon x1900 ή Nvidia GeForce 7900
Κάρτα ήχου: Συμβατή με
DirectX 9.0c
DirectX: 9.0c (περιλαμβάνεται)
Πληκτρολόγιο
Ποντίκι
DVD-ROM Drive


Εισαγωγή – Σενάριο


Το Soldier of Fortune: Payback, είναι το δεύτερο FPS της Σλοβακικής παραγωγού εταιρείας Cauldron HQ μετά το Chaser. Η Cauldron HQ ιδρύθηκε το 1996 και σήμερα απασχολεί 25 υπαλλήλους ενώ τα γραφεία της βρίσκονται στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Η εν λόγω εταιρεία ειδικεύεται κυρίως σε FPS και εξομοιωτές κυνηγιού. Έχει ήδη 21 παιχνίδια στο ενεργητικό της. Το Μάρτιο του 2014 η Τσεχική Bohemia Interactive αγόρασε την Cauldron HQ.

Όπως γίνεται κατανοητό από τα παραπάνω το Payback δεν είναι ένα παιχνίδι φτιαγμένο από την ικανότατη Αμερικανική Raven Software που δημιούργησε τους δύο προηγούμενους εξαιρετικούς τίτλους, Soldier of Fortune και Soldier of Fortune 2. Παρόλα αυτά το Payback έχει αρκετά κοινά στοιχεία με εκείνους τους τίτλους.

Η μυστική οργάνωση The Shop, για τη οποία δούλευε ο τρομερός ήρωας John Mullins υπάρχει ακόμα αλλά αυτή τη φορά δεν υπάρχει κανένας από τους χαρακτήρες που συναντήσαμε και αγαπήσαμε στα δύο προηγούμενα παιχνίδι της σειράς. Ούτε ο John Mullins φυσικά. Αυτή τη φορά ο πρωταγωνιστής του Payback είναι κάποιος σκληροτράχηλος Αμερικανός μισθοφόρος ονόματι Thomas Mason. Mason είναι η Αγγλική ονομασία του Μασόνου αν αυτό έχει κάποια σημασία για το σενάριο του παιχνιδιού.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Στην πρώτη αποστολή του παιχνιδιού στόχος σας είναι να προστατέψετε με κάθε κόστος έναν Κινέζο διπλωμάτη ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος διπλωματών σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το όνομα αυτού είναι Quan Li. Ο τελευταίος έχει σημαντικές πληροφορίες που μπορεί να εμπλέκουν την κυβέρνησή του σε δουλεμπόριο κάπου στην ζούγκλα της Moguang.

Σε αυτήν την πρώτη αποστολή θα δουλέψετε μαζί με έναν παλιό 46χρονο μισθοφόρο του The Shop, τον συνταγματάρχη Miller. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν αυτός προδίδει το The Shop και την αποστολή του πυροβολώντας και σκοτώνοντας εν ψυχρώ τον Quan Li. Κατόπιν προσπαθεί να εξοντώσει και εσάς μετά από μία σύντομη συζήτηση στην οποία σάς αποκαλύπτει τα κίνητρά του.

Ο λόγος που στράφηκε ενάντια στο The Shop και σε εσάς είναι ότι πολύ απλά μία αντίπαλη τρομοκρατική οργάνωση που δουλεύει με μισθοφόρους του έδωσε περισσότερα χρήματα για να προδώσει την αποστολή του και να δολοφονήσει τον Quan Li. Από εκεί και πέρα ξεκινάτε έναν αγώνα για να σταματήσετε τους τρομοκράτες και να εκδικηθείτε τον θάνατο του Κινέζου διπλωμάτη.

Υπάρχει όμως ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με την παρουσίαση του σεναρίου του Payback. Η υπόθεση σάς παρουσιάζεται με τη μορφή ενός μικρού κειμένου πριν από κάθε νέα αποστολή. Το κακό είναι ότι την ώρα που το παιχνίδι γράφει τα γράμματα ταυτόχρονα φορτώνει και την επόμενη πίστα. Όμως, τα loading είναι πολύ γρήγορα και μόλις τελειώσουν μπαίνετε κατευθείαν μέσα στην πίστα χωρίς να έχετε προλάβει να διαβάσετε το κείμενο του σεναρίου.

Αυτή είναι μία από τις πολύ λίγες αστοχίες του Payback. Ούτως ή άλλως όμως το σενάριο του τίτλου είναι μάλλον υποτυπώδες και δεν συγκρίνεται με τα εκπληκτικά και πολύ πλούσια σενάρια των δύο προηγούμενων παιχνιδιών της Raven Software. Είναι όμως ενοχλητικό το γεγονός ότι και αυτό το σενάριο που υπάρχει δεν μπορεί στην πράξη να το παρακολουθήσει ο παίκτης.


Γραφικά – Ήχος


Τα γραφικά του Payback είναι, με μία λέξη, αξιοθαύμαστα. Πρόκειται για λεπτομερή γραφικά που απεικονίζουν τα πάντα πεντακάθαρα και απογειώνουν την έντονη βία του τίτλου. Ο βασικός και κύριος λόγος για τον οποίο είναι τόσο έξοχα τα γραφικά του τίτλου είναι ότι χρησιμοποιούν την μηχανή γραφικών ονόματι CloakNT3. Πρόκειται για τη μηχανή γραφικών που έχει αναπτύξει η ίδια η Cauldron HQ με δικά της μέσα. Κάτι τέτοιο είναι κατόρθωμα για οποιαδήποτε εταιρεία παραγωγής video games αφού απαιτεί πολύ καλές γνώσεις προγραμματισμού και άλλες πολλές δεξιότητες.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα games που κυκλοφορούν στη αγορά χρησιμοποιούν έτοιμες μηχανές γραφικών όπως την Unreal Engine κ.α. Τα μοντέλα των όπλων είναι εξαιρετικά καλοσχεδιασμένα και δεν είναι υπερβολικά ογκώδη όπως στη σειρά Call of Duty. Πραγματικά είναι σκέτη απόλαυση το να χρησιμοποιείς τα πολλά όπλα του παιχνιδιού.

Τα σώματα των εχθρών είναι και αυτά πολύ καλοφτιαγμένα και υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να πεθάνει ένας πολέμιός σας. Το μόνο αρνητικό που υπάρχει σε σχέση με τα γραφικά είναι ότι οι άδειοι κάλυκες που απορρίπτονται από τα όπλα δεν πέφτουν καθόλου στο έδαφος αλλά εξαφανίζονται στον αέρα. Επίσης αρνητικό είναι και οι ψεύτικοι, στατικοί ουρανοί.

Υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία στα γραφικά που με εντυπωσίασαν πολύ. Πρώτον, το Payback είναι το πρώτο FPS που βλέπω στο οποίο μπορείς να δεις τα σκοπευτικά των όπλων και το στοχάκι ταυτόχρονα. Κάτι τέτοιο το έψαχνα για χρόνια και επιτέλους βρήκα ένα παιχνίδι που το έχει φτιάξει έτσι! Ο χρήστης δεν έχει επιλογή για το τι σχήματος στοχάκι θα βλέπει στην οθόνη. Όμως το προεπιλεγμένο είναι μεγάλο και πολύ ευκρινές και βοηθάει πάρα πολύ στην ακριβή σκόπευση. Επίσης είναι πολύ όμορφο.

Δεύτερον, Το Payback έχει εκπληκτικά physics. Απλά ρίξτε μία χειροβομβίδα κοντά σε αντιπάλους σας και απολαύστε την εκτόξευση του σώματός των αλλά και των κομμένων μελών τους. Τρίτον, τα χαμηλά φυτά που βρίσκονται κοντά στο έδαφος κουνιούνται ρεαλιστικά.

Τέταρτον, όλα τα πράγματα μέσα στους χώρους του Payback μπορούν να καταστραφούν από τις σφαίρες σας. Αυτοκίνητα που τα τζάμια τους σπάνε, παίρνουν φωτιά και εκρήγνυνται. Κολόνες που τους πέφτουν κομμάτια ή διαλύονται εντελώς ανάλογα με το πόσο ισχυρό είναι το όπλο που βάλλει εναντίον τους κ.ο.κ.

Πέμπτον, υπάρχει σαφής ένδειξη για το από πού προέρχονται τα εχθρικά πυρά όπως σε όλα τα σοβαρά shooter.

Έκτον, αν σας ενοχλεί και βρίσκετε προκλητική την υπερβολική βία του Payback μπορείτε να την μειώσετε δραστικά από το μενού options, επιλογή Gore. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει parental lock όπως στα δύο προηγούμενα παιχνίδια της σειράς.

Τα βίντεο του παιχνιδιού χωρίζονται σε pre-rendered και in-game video. Τα πρώτα συνίστανται από ομιλίες μέσα από ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης και επικοινωνίας και δεν εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα. Τα in-game videos είναι πιο εντυπωτικά. Όλες οι πληροφορίες για τα όπλα που κουβαλάτε φαίνονται κάτω και στο κέντρο της οθόνης και είναι επαρκέστατες.

Συνολικά τα γραφικά του Payback είναι καλύτερα από του Call of Duty 4: Modern Warfare (παιχνιδιού επίσης του 2007) και θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς gamers. Είναι ασφαλώς το πιο δυνατό χαρτί του παιχνιδιού. Επίσης, στέκονται πάρα πολύ καλά ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα.

Ο ήχος του παιχνιδιού κινείται και αυτός σε υψηλά επίπεδα ποιότητας. Οι ήχοι των όπλων είναι πολύ δυνατοί και απόλυτα πειστικοί. Αυτό το στοιχείο το κράτησαν από τα προηγούμενα games της σειράς. Συμβουλή μου είναι να μπείτε στα options και να ανεβάσετε στο τέρμα τα ηχητικά εφέ ώστε να τα απολαύσετε στο έπακρο. Επιπλέον θα βοηθούσε πολύ να παίξετε το Payback με ένα καλό ζευγάρι ακουστικά ή headset.

Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι αρκετά καλές αν και υπήρχαν περιθώρια βελτίωσης. Η φωνή του πρωταγωνιστή Thomas Mason μοιάζει αρκετά με την κάπως βραχνή φωνή του John Mullins (πρωταγωνιστή των Soldier of Fortune 1 & 2). Όμως ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον τελευταίο είχε κάνει πολύ καλύτερη δουλειά και η φωνή του ήταν πολύ ωραιότερη.

Η μουσική του τίτλου δεν είναι καθόλου κακή αλλά γρήγορα θα την ξεχάσετε. Οι εχθροί σας μιλούν και την μητρική τους γλώσσα και τα Αγγλικά με σπασμένη προφορά (π.χ. Αραβική προφορά). Οι ομιλίες ακούγονται δυνατά και καθαρά και υποτιτλίζονται κανονικά. Ρύθμιση ενεργοποίησης/απενεργοποίησης των υποτίτλων δεν υπάρχει στα options αφού το παιχνίδι δείχνει τους υποτίτλους ούτως ή άλλως.

Κάτι που χτυπάει άσχημα στο αυτί είναι ότι οι ήχοι απόρριψης των άδειων καλύκων από τα όπλα δεν υπάρχουν καθόλου. Οι κάλυκες αποβάλλονται κανονικά από τα όπλα όπως φαίνεται αλλά δεν πέφτουν στο έδαφος ώστε να ακουστούν ή να τους δείτε – παρατηρήσετε από κοντά.

Οι ήχοι περιβάλλοντος (όπως ο ήχος του καταρράκτη) είναι αρκετά πλούσιοι και συμβάλλουν στην ατμόσφαιρα του όλου παιχνιδιού. Συνολικά ο ήχος του Payback θα ικανοποιήσει τους περισσότερους παίκτες κυρίως λόγω των εξαιρετικών ηχητικών εφέ αλλά και των καθαρών ομιλιών.


Gameplay – Χειρισμός
Ο χειρισμός του Payback είναι εξαιρετικά απλός και λειτουργικός. Τα μενού του παιχνιδιού είναι τα ευκολότερα και απλούστερα που έχω δει ποτέ σε FPS. Πραγματικά μπορείτε να ρυθμίσετε τα πάντα όπως ακριβώς τα θέλετε σε ελάχιστο χρόνο.

Η χρήση των χειροβομβίδων γίνεται με το πάτημα ενός προκαθορισμένου πλήκτρου και είναι πολύ αποτελεσματική σε αντίθεση με το S.O.F. 2. Οι τελευταίες εκρήγνυνται αρκετά σύντομα μετά την ρήψη τους και κάνουν πολύ καλή δουλειά εναντίον των αντιπάλων σας. Οι εχθροί σας προσπαθούν να φύγουν μακριά από αυτές αλλά δεν σας τις πετούν πίσω όπως στο S.O.F. 2. Άρα οι χειροβομβίδες είναι πιο αποτελεσματικές στο Payback.

Οι εναλλαγές μεταξύ των τριών συνολικά όπλων που μπορείτε να κουβαλάτε είναι οι πιο γρήγορες που έχω δει ως τώρα και αυτό διευκολύνει σημαντικά το gameplay. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί το μοντέρνο και καθιερωμένο σύστημα των checkpoint για να αποθηκεύσει την πρόοδό σας. Ως εκ τούτου δεν μπορείτε να σώσετε όποτε εσείς το επιθυμείτε, ούτε υπάρχει πλήκτρο quicksave.

Παρόλα αυτά κάθε φορά που σώζει το παιχνίδι, σάς ενημερώνει για αυτό γράφοντάς το στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Τα checkpoint είναι αρκετά συχνά ωστόσο αν και θα ήταν σαφώς προτιμότερο να μπορείτε να αποθηκεύετε μόνος σας.

Στο Payback υπάρχουν κάθε φορά objectives τα οποία καλείστε να φέρετε εις πέρας. Το επόμενο σημείο στο οποίο πρέπει να φτάσετε για να ολοκληρώσετε το κάθε objective φαίνεται καθαρά με ένα βελάκι που αλλάζει συνεχώς ανάλογα με τη θέση σας ως προς αυτό και σας δείχνει που πρέπει να πάτε.

Ας δούμε όμως κάποιες αρνητικές λεπτομέρειες του gameplay. Αν σας τελειώσουν τα πυρομαχικά για ένα όπλο τότε δεν αλλάζει το παιχνίδι αυτόματα όπλο ώστε να μην σας αφήσει εκτεθειμένο στα εχθρικά πυρά. Θα πρέπει να το κάνετε χειροκίνητα με το σχετικό πλήκτρο αλλαγής όπλου. Κάτι τέτοιο έχω χρόνια να το δω σε FPS και δείχνει μια μικρή αμέλεια.

Όταν κάνετε sprint, η ανάσα του πρωταγωνιστή κόβεται πολύ γρήγορα και σταματάει απότομα να τρέχει. Φαίνεται σαν ο Mason να είναι εντελώς αγύμναστος κάτι που δεν είναι λογικό αφού είναι στρατιώτης και άρα εκπαιδευμένος.

Για να σηκώσετε πυρομαχικά για τα όπλα σας πρέπει υποχρεωτικά να βρείτε στο έδαφος πεσμένο το ίδιο ακριβώς όπλο με αυτό που κουβαλάτε. Αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα αφού είστε υποχρεωμένοι αργά ή γρήγορα να χρησιμοποιείτε τα όπλα των εχθρών σας. Αφού οι σφαίρες των όπλων που έχετε επιλέξει πριν από κάθε νέα αποστολή τελειώνουν γρήγορα. Θα έπρεπε να διαχωρίζονται τα όπλα με βάση το διαμέτρημά τους καλύτερα όπως είδαμε στα προηγηθέντα S.O.F. 1 & 2.

Στο μενού επιλογής όπλων, πριν από κάθε νέα αποστολή, το παιχνίδι δεν δίνει καμία πληροφορία για το κάθε όπλο όπως στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Έτσι, είναι εύκολο ο παίκτης να επιλέξει κάποιο όπλο το οποίο να είναι ανεπαρκές γα τη δουλειά που το θέλει. Το manual του Payback είναι πάρα πολύ μικρό και εντελώς ανεπαρκές.

Πολλές φορές οι εχθροί σας θα είναι καλύτερα οπλισμένοι από εσάς. Ειδικά στις τελευταίες πίστες. Αυτό αυξάνει την δυσκολία του τίτλου. Αυτό που ανεβάζει κατακόρυφα το επίπεδο δυσκολίας του Payback δεν είναι η απλώς καλή Τεχνητή Νοημοσύνη των εχθρών σας αλλά τα Boss Fights. Για να καταφέρετε να κερδίσετε έναν αρχηγό θα πρέπει πολύ απλά να αδειάσετε έναν τόνο πυρομαχικά επάνω του και όχι να χρησιμοποιήσετε το μυαλό σας όπως στο S.O.F. 2. Η Τ.Ν. του τελευταίου ήταν ασφαλώς ανώτερη.

Προσωπικά θεωρώ αυτή την λύση που βρήκαν οι δημιουργοί του Payback χαζή αν και πολλά σύγχρονα shooters έχουν αρχηγούς. Είναι πολύ πιθανόν η ιδέα των bosses να αρέσει σε πολλούς παίκτες παιχνιδιών βολών. Απλώς θεωρώ ότι θα ήταν καλύτερο να μπορούσε να χρησιμοποιούσε κανείς το μυαλό του για να κερδίσει ένα boss fight παρά τη δύναμη πυρός του. Εν τέλει όμως αυτό είναι θέμα προτίμησης.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι τα boss fights του Payback καθιστούν τον τίτλο εξαιρετικά δύσκολο ακόμα και στο easy επίπεδο δυσκολίας. Επίσης στις τελευταίες πίστες οι εχθροί σας φορούν πλήρη αλεξίσφαιρη περιβολή και είναι πιο ανθεκτικοί στα πυρομαχικά σας. Τα loading είναι πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με αυτά των S.O.F. 1 & 2. Γενικότερα το παιχνίδι δουλεύει εξαιρετικά γρήγορα και καλά μετά την εφαρμογή του patch του (κατεβάστε το από εδώ δωρεάν και χωρίς εγγραφή).

Είναι πάρα πολύ σημαντικό και βασικό να κατεβάσετε το patch του Payback γιατί χωρίς αυτό το παιχνίδι θα σας κρασάρει σε λίγα δευτερόλεπτα αφότου ξεκινήσετε την πρώτη αποστολή. Μετά την εύκολη εφαρμογή του patch, το Payback θα λειτουργήσει άψογα.

Η ακρίβεια βολής (ευθυβολία) των διαφόρων όπλων είναι αντίστοιχη των πραγματικών όπλων. Π.χ. το Καλάσνικωφ (AK-47) δεν είναι τόσο ευθύβολο όσο το Αμερικανικό M16A3 ή το Γερμανικό G36E. Το παιχνίδι διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε όπλα όλων των ειδών και τύπων από πιστόλια μέχρι τυφέκια εφόδου, υποπολυβόλα, οπλοπολυβόλα κ.α.

Είναι γεγονός ότι για να δημιουργηθεί το Payback δούλεψε ένας τρομερός αριθμός ανθρώπων. Όταν παρακολούθησα τα credits, τα ονόματα των εργαζομένων δεν έλεγαν να τελειώσουν! Πρώτη φορά βλέπω τόσα ονόματα συντελεστών σε βιντεοπαιχνίδι.

Μπορείτε να ξαναπαίξετε όλες τις αποστολές επιλέγοντας αν θέλετε διαφορετικό επίπεδο δυσκολίας μέσα από το “Mission Select” μενού. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το gameplay, δεδομένης και της αυξημένης δυσκολίας του τίτλου.

To Payback είναι ένα εντελώς lone wolf (μοναχικού λύκου) στυλ παιχνιδιού και θα πρέπει να «κανονίσετε» όλους τους αντιπάλους μόνος σας. Αυτό σε κάποιους gamers θα αρέσει και σε κάποιους όχι. Άρα δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό. Είναι και αυτό θέμα γούστου και προτιμήσεων.

Στο multiplayer του παιχνιδιού δεν έχει κανένα νόημα να αναφερθούμε και να το αναλύσουμε αφού είναι τελείως νεκρό αυτή την στιγμή και κανείς δεν πρόκειται να ξανασχοληθεί με αυτό λόγω και της παλαιότητας του παιχνιδιού.

Τελειώνοντας με το gameplay θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν χρειάζεται να έχετε το δισκάκι (DVD) μέσα στη συσκευή σας για να τρέξει το παιχνίδι. Ο χειρισμός του Payback είναι ιδανικός και το gameplay προσεγμένο και εντελώς κλασικό. Ενδέχεται όμως να αφήσει ανικανοποίητους κάποιους παίκτες και δεν είναι για όλα τα γούστα.


Συμπεράσματα


Για πολλά χρόνια αρνιόμουν να αγοράσω και να ασχοληθώ με το Soldier of Fortune: Payback επειδή είχα διαβάσει τις κακές κριτικές που είχε λάβει το παιχνίδι όταν πρωτοβγήκε στην αγορά. Επίσης, το γεγονός ότι δεν το έχει φτιάξει η Raven Software, εταιρεία των δύο προηγούμενων Soldier of Fortune games με κράταγε μακριά του. Τελικά όμως είδα κάποια στιγμιότυπα από το gameplay του παιχνιδιού στο YouTube και τα οποία με εντυπωσίασαν. Έτσι, κατάλαβα ότι ήταν ένας τίτλος πολύ κοντά στα γούστα μου και αποφάσισα να το παίξω.

Το Payback είναι λοιπόν ένα αρκετά καλό και διασκεδαστικό παιχνίδι. Σίγουρα δεν είναι τόσο καλό όσο τα δύο προηγούμενα παιχνίδια της σειράς Soldier of Fortune αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακό. Είμαι χαρούμενος εν τέλει που καταπιάστηκα και τελείωσα αυτό το παιχνίδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Payback φέρει σαν παιχνίδι τη σφραγίδα ποιότητας της εκδότριας εταιρείας Activision (βλ. σειρά Call of Duty, Soldier of Fortune κ.α.) Πρόκειται για ένα αμιγώς στρατιωτικού τύπου FPS.

Εδώ πρέπει να τονίσω ότι αν αηδιάζετε εύκολα με το πολύ αίμα και γενικά αν δεν σας αρέσουν τα υπερβολικά βίαια shooters, το Payback δεν είναι ένα παιχνίδι για σας. Εκτός βέβαια και αν απενεργοποιήσετε τη βία στα options. Είναι ενδεικτικό ότι η κυκλοφορία του Payback απαγορεύτηκε στην Γερμανία και στην Αυστραλία εξαιτίας του υπερβολικά σκληρού περιεχομένου του. Το Payback είναι ένα τεχνικά αρτιότατο game και όλοι οι τομείς του είναι καλοφτιαγμένοι.

Το παιχνίδι λειτουργεί εξαιρετικά γρήγορα και καλά μετά όμως από την εφαρμογή του patch του που θα βρείτε εδώ. Αν αμελήσετε να εγκαταστήσετε το patch αυτό, το παιχνίδι θα σας κρασάρει σε λίγα δευτερόλεπτα αφότου μπείτε στην πρώτη αποστολή.

Αυτό που εντυπωσιάζει ιδιαίτερα στον εν λόγω τίτλο είναι ο τεχνικός τομέας (Γραφικά – Ήχος). Αν λοιπόν σας αρέσουν τα αιματηρά και στρατιωτικού τύπου FPS το Soldier of Fortune: Payback θα σας προσφέρει αρκετές ώρες διασκέδασης. Δείτε το.


Θετικά


·         Θαυμάσια γραφικά
·         Πολύ καλός ήχος
·         Πολύ γρήγορη και απρόσκοπτη λειτουργία
·         Εκπληκτικά physics
·         Απλός χειρισμός και πολύ εύκολα μενού


Αρνητικά


·         Μικρό και ανεπαρκές manual
·         Κάποιες λεπτομέρειες στο μενού επιλογής όπλων


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 7,6/10


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου